9,2
34 beoordelingen
Terug naar overzicht
Compact-Cruiser-EV-exterieur-driekwart-linksvoor-hero-1140-380.jpg

Toyota wint prestigieuze design-award

Jury lovend over Compact Cruiser EV

Toyota heeft met de Compact Cruiser EV concept car de prestigieuze ‘2022 Car Design Award’ gewonnen. De elektrische terreinwagen, die de uiterlijke kenmerken heeft van de eerste generatie Land Cruiser, viel bijzonder goed in de smaak bij de elfkoppige internationale jury.

Jarenlang onderzoek

De Compact Cruiser EV is door Toyota’s Europese designcenter ED2 in Nice ontworpen en eind 2021 op het auto-themapark Mega Web in Tokyo voor het eerst aan het publiek getoond. “Ons onderzoek naar elektrische voertuigen loopt al meer dan 30 jaar en we al veel bereikt.”, zegt General Manager Simon Humphries. “Na de eerste fase waarin mensen in contact komen met elektrische voertuigen, willen ze nu auto’s zonder uitstoot die hun levensstijl uitdrukken. De Compact Cruiser EV is een perfect voorbeeld van die trend.”

Compact-Cruiser-EV-designers-met-schaalmodel-555.jpg
Compact-Cruiser-EV-exterieur-driekwart-rechts-achter.jpg
Compact-Cruiser-EV-exterieur-dakdragers-555.jpg
Actieve lifestyle

De Toyota Compact Cruiser EV past perfect bij de levensstijl van jonge, actieve stedelingen, die hun vrije tijd graag besteden in de buitenlucht. Tegelijkertijd bouwt het design voort op de historie die Toyota heeft op het gebied van 4x4-voertuigen maar dan met elektrische aandrijving. Het robuuste en stoere exterieur van de Compact Cruiser EV ontleent een aantal stijlkenmerken aan de legendarische Toyota Land Cruiser van de eerste generatie, waaronder een iconisch offroad silhouet en eenvoudige, sterke carrosserie-elementen.

Gekozen door een internationale jury

De Car Design Award werd in 1984 in het leven geroepen door Fulvio Cinti, oprichter en al meer dan 30 jaar hoofdredacteur van het tijdschrift Auto&Design, en is onderverdeeld in drie categorieën: productieauto’s, concept cars en designtaal. De 2022 Car Design Award voor concept cars is tijdens de Salone del Mobile in Milaan, ’s-werelds grootste designbeurs, aan Toyota uitgereikt. De winnaars van de award worden geselecteerd door een internationale jury van 11 deskundigen die representatief zijn voor enkele van de meest prestigieuze automagazines ter wereld.

Compact-Cruiser-EV-designers-555.jpg
Compact-Cruiser-EV-exterieur-zijkant.jpg
Erkenning voor Toyota

“In alle drie de categorieën behoort Toyota tot de finalisten”, aldus Silva Baruffaldi, voorzitter van de jury en hoofdredacteur van Auto&Design. “Het Toyota design in de categorie designtaal, de Aygo X in de categorie productieauto’s en natuurlijk de winnende Compact Cruiser EV in de categorie concept cars. Aangezien de Car Design Award niet wordt toegekend aan een auto, maar aan het designteam ervan, betekent de onderscheiding een grote erkenning voor het wereldwijde design van Toyota”, vervolgt Baruffaldi.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief